Albatross 88 Organisationskonsulter

Lyftkraft - våra blogginlägg

Jag är introvert och uppgiftsorienterad, så låt mig slippa en del av det sociala jollret!

Av: Torbjörn Jonasson

 

Jag börjar bli bättre och bättre på att undvika jobbiga situationer. Mässor, mingel och middagar med okända människor får mig att må dåligt. "Det är så spännande att träffa nya människor", säger mina extraverta och relationsorienterade kolleger. "Hur vet ni det?", frågar jag. "Ni pladdrar ju bara på om oväsentligheter."

Innan jag fortsätter vill jag bara förtydliga att det inte finns någon koppling mellan introvert och uppgiftsorienterad eller mellan extravert och relationsorienterad. Jag råkar bara kombinera personlighetsdraget introvert med en hög uppgiftsorientering. Det sociala relationsskapandet är inte så viktigt för mig.

iStock 597940046 500Jag var på en mingeltillställning för en tid sedan. Gick runt bland en massa människor som stod i smågrupper och pratade. Samma rutin i varje grupp. En person höll hov och berättade en ointressant skröna ur sitt liv medan övriga lyssnade intresserat.

Någon enstaka grupp diskuterade ett ämne som intresserade mig, men när jag försökte gå med i diskussionen blev jag fullständigt ignorerad. Det tog lång stund innan det blev en tillräckligt lång paus i ordflödet för att jag skulle kunna bryta in.

Sedan blev jag avbruten av en extravert snackepelle som "bara måste berätta en sak", så fort jag drog in luft.

På mässor, mingel och middagar med okända människor känner jag mig som en utomjording. Jag trodde länge att jag var mindre socialt begåvad och att människor inte gillade mitt sällskap. En kompis berättade om sin egen upplevelse av samma sak. "Sitter jag vid ett långbord så är det alltid vid min plats delningen sker. På min högra sida riktas all uppmärksamhet åt höger. På min vänstra sida riktas all uppmärksamhet åt vänster." Jag känner igen mig i den berättelsen. Med åren har jag förstått att jag är lika socialt begåvad som genomsnittet i befolkningen, men att jag är allvarligt ointresserad av kallprat.

När jag hamnar bland kallpratande människor fullständigt sprutar jag ut signaler om hur ointressant jag tycker att det är. Signalerna går inte att missa, om man inte befinner sig i koma eller bra nära. Människor som bara vill prata om sig själva och som inte visar något intresse för mig, blir snabbt avkylda av min isande utstrålning och flyr.

Nej, min arena är inte folksamlingar. Min idé om social samvaro är två, tre, fyra personer som har en intressant diskussion om ett ämne som intresserar oss. Då kan jag gå igång och dessutom vara både trevlig, inspirerande och rolig (har jag hört).

Jag kan vara ett problem för chefen

Människor som är som jag kan vara ett problem för chefer. Det är vi som undviker after work och firmafester. Det är vi som upplevs som mindre sociala. Det är vi som förväntas ändra på oss, för ingen platsannons skulle någonsin söka en inåtvänd, reflekterande medarbetare som trivs bäst i sin egen bubbla.

Ett tips till den chef som har turen och modet att anställa introverta, uppgiftsorienterade människor är att acceptera oss. Låt oss få tillräckligt med tid i i den introverta bubblan och låt oss slippa minglen. Då får du en lojal, kompetent och motiverad medarbetare.

Vi lämnar över stafettpinnen

Susann Arvidsson lämnar Albatross 88

Jag har varit verksam som konsult i snart trettio år och känner att det är dags att börja trappa ner mitt engagemang i arbetslivet.

 

Eftersom Albatross 88 nu gör en del förändringar känns det som rätt tillfälle för mig att lämna företaget. Det har varit stimulerande år i Albatross 88 och jag har  fått ta del av alla konsulters erfarenheter, kompetens och kunskap och den goda andan som finns.

 

När jag kom in i företaget fanns det konsulter som arbetat tillsammans under lång tid och som jag kände stort förtroende för. Det var ett lyft för mig att få samarbeta med andra och att vara en del av ett trovärdigt varumärke som Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Nu önskar jag önskar nya Albatross 88 lycka till framöver!

 

Susann Arvidsson

 _______
Monica Andersson lämnar Albatross 88

Nu är det dags att gå vidare!

 

Efter 21 år som delägare i Albatross 88 Organisationskonsulter och med ålderns rätt, avslutar jag denna del av arbetslivet.

 

Många möten, många kunder, många utvecklingstillfällen, många samtal och många diskussioner senare TACKAR JAG MED STOR ÖDMJUKHET FÖR ALLT!

 

Avslutar med att citera Hasse Alfredsson: "Å så roligt vi har haft.....!"

 

Jag önskar Albatross 88 Organisationskonsulter fortsatt god utveckling!

 

Monica Andersson

_______
Torbjörn Jonasson lämnar Albatross 88

Efter tio år som delägare har jag bestämt mig för att fokusera på mitt nördiga specialintresse ledarstilsutveckling.

 

Jag har haft 10 roliga, spännande och utvecklande år i Albatross 88. Härliga kamrater, intressanta uppdrag och många, många fantastiska upplevelser. 

 

Nu arbetar jag vidare som enmanskonsult, men kommer att fortsätta samarbeta med Jörn Holmgren och Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Lycka till med den fortsatta utvecklingen av Albatross 88 Organisationskonsulter och etableringen i nordöstra Skåne. 

 

Vill du följa mig så hittar du mig på

 

www.ledarstilsexperten.se

 

Torbjörn Jonasson

Följ Albatross 88

facebook    LinkedIn

 

 

Google+ >>

Albatross 88 Organisationskonsulter

Björkhemsvägen 15 C, 291 54 Kristianstad

0703-31 71 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Copyright © 2017 Albatross 88 Organisationskonsulter
All Rights Reserved. Logga in