Albatross 88 Organisationskonsulter

Lyftkraft - våra blogginlägg

"Du chefen, jag skiter faktiskt i företagets mål!"

Av: Torbjörn Jonasson

 

Vi hade fyllt det största konferensrummet för att lyssna på en av de högsta cheferna. Längst fram satt påläggskalvarna som såg en chefskarriär framför sig. Längst bak satt gänget som bara tyckte att det här var bortkastad tid. Någonstans i mitten satt jag och tänkte: "Du chefen, jag skiter faktiskt i företagets mål.".

Framme vid Powerpointbilden berättade chefen om företagets vision och affärsidé. Hen berättade om hur vi skulle växa och hur vi skulle ta marknadsandelar. En lysande framtid väntade oss om vi bara kunde trycka upp debiteringsgraden till X% och några andra mätetal till Y%. Visst kändes det bra att vara en del av detta stora äventyr, även om jag inte riktigt förstod min del i det hela.

Några veckor senare var det dags för utvecklingssamtal och min närmaste chef skulle sätta personliga mål för mig. Jag hade varit på ledarutbildning och lärt mig om SMARTa mål (specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt, tidsatt), så jag visste vad det handlade om. Därför kändes det lite konstigt att målen snarare var SMRTa. Acceptansen innebar tydligen att jag skulle skriva under, inte att jag skulle känna ägarskap för målen.

Målen sockrades med en bonus

För att sockra målen erbjöds jag en bonus på en fjärdedels månadslön om jag nådde målen. Detta under förutsättning att företaget nådde sina övergripande mål, att regionen nådde sina mål och att jag fortfarande var anställd vid utbetalningstillfället 14 månader senare. Jag kan inte säga att det påverkade mitt beteende i någon större utsträckning.

I det här fallet var det mycket som gick snett. För det första var det inga personliga mål, de var snarare individuella. För det andra blev mitt mål inte att uppnå företagets mål, utan att få bonusen. För det tredje var jag inte ett dugg intresserad av att maxa debiteringsgraden, utan ville mycket hellre få roliga och utvecklande uppdrag.

 

Lär känna dina medarbetare och gör det som krävs för att de ska utvecklas och lyckas. Lägg inte energin på meningslös och icke beteendepåverkande målstyrning.

 

Jag säger inte att målstyrning inte fungerar. Om jag skulle sätta mål som jag verkligen brinner för att nå, så fungerar det. Rätt mål skulle aktivera rätt beteende. Vi kan ju lägga till ett A i slutet på ramsan så att det blir SMARTA. Detta A låter vi betyda "Aktivera rätt beteende". Jag är övertygad om att målstyrningen i många, svenska företag missar den delen.

Lär känna dina medarbetare

Så mitt recept är att lägga ner den traditionella synen på målstyrning och vända på steken. Börja med frågan "vilket eller vilka beteenden vill jag ha ut av mina anställda?". Fråga sedan den anställde vad du som chef behöver göra för att den anställde ska ha dessa beteenden. Utifrån svaret kan du börja leda mot framgång. Kanske innebär det individuella mål med kopplad bonus. Kanske innebär det en frihet att själv få planera sin tid. Kanske innebär det tät feedback och positiv förstärkning.

Lär känna dina medarbetare och gör det som krävs för att de ska utvecklas och lyckas. Lägg inte energin på meningslös och icke beteendepåverkande målstyrning.

Vi lämnar över stafettpinnen

Susann Arvidsson lämnar Albatross 88

Jag har varit verksam som konsult i snart trettio år och känner att det är dags att börja trappa ner mitt engagemang i arbetslivet.

 

Eftersom Albatross 88 nu gör en del förändringar känns det som rätt tillfälle för mig att lämna företaget. Det har varit stimulerande år i Albatross 88 och jag har  fått ta del av alla konsulters erfarenheter, kompetens och kunskap och den goda andan som finns.

 

När jag kom in i företaget fanns det konsulter som arbetat tillsammans under lång tid och som jag kände stort förtroende för. Det var ett lyft för mig att få samarbeta med andra och att vara en del av ett trovärdigt varumärke som Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Nu önskar jag önskar nya Albatross 88 lycka till framöver!

 

Susann Arvidsson

 _______
Monica Andersson lämnar Albatross 88

Nu är det dags att gå vidare!

 

Efter 21 år som delägare i Albatross 88 Organisationskonsulter och med ålderns rätt, avslutar jag denna del av arbetslivet.

 

Många möten, många kunder, många utvecklingstillfällen, många samtal och många diskussioner senare TACKAR JAG MED STOR ÖDMJUKHET FÖR ALLT!

 

Avslutar med att citera Hasse Alfredsson: "Å så roligt vi har haft.....!"

 

Jag önskar Albatross 88 Organisationskonsulter fortsatt god utveckling!

 

Monica Andersson

_______
Torbjörn Jonasson lämnar Albatross 88

Efter tio år som delägare har jag bestämt mig för att fokusera på mitt nördiga specialintresse ledarstilsutveckling.

 

Jag har haft 10 roliga, spännande och utvecklande år i Albatross 88. Härliga kamrater, intressanta uppdrag och många, många fantastiska upplevelser. 

 

Nu arbetar jag vidare som enmanskonsult, men kommer att fortsätta samarbeta med Jörn Holmgren och Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Lycka till med den fortsatta utvecklingen av Albatross 88 Organisationskonsulter och etableringen i nordöstra Skåne. 

 

Vill du följa mig så hittar du mig på

 

www.ledarstilsexperten.se

 

Torbjörn Jonasson

Följ Albatross 88

facebook    LinkedIn

 

 

Google+ >>

Albatross 88 Organisationskonsulter

Björkhemsvägen 15 C, 291 54 Kristianstad

0703-31 71 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Copyright © 2017 Albatross 88 Organisationskonsulter
All Rights Reserved. Logga in