Albatross 88 Organisationskonsulter

Vår syn på CSR

I Sydsvenskans Näringslivsbilaga 2016-10-08 kan vi läsa om hur företag låter sina anställda utföra volontärarbete på arbetstid. Företaget i cykelbranschen åker ut och cyklar med äldre och IT-företaget lär ut programmering till ungdomar. När företag tar ett ansvar utöver den egna lönsamheten och ger något tillbaka till samhället, brukar vi kalla det CSR, d.v.s. Corporate Social Responsibility.

Är CSR ett skamlöst sätt att marknadsföra, eller bygger på det på en äkta känsla av att vilja ge något tillbaka till samhället? Det har ingen betydelse, huvudsaken är att det fungerar. I grunden är nog alla drivkrafter egoistiska. Vi gör gott för andra människor för att vi mår bra av det. Det viktigaste är att vi gör gott.

När vi tog diskussionen om CSR i vår konsultverksamhet, konstaterade vi att det bästa vi kan bjuda på är kunskap. Problemet i världen är inte att det saknas kunskap, utan att vi inte använder den kunskap som finns. Ledare styr och ställer men tar inte avstamp i vår kunskap om mänsklig motivation. Konflikter frodas för att vi inte alltid förstår dess komplexitet och accepterar våra olika personlighetstyper.

Vår plattform för att bjuda på kunskap är Albatross 88 Akademi. Vi kommer att föra ut vår kunskap under ett antal föreläsningar, helt utan kostnad för deltagarna. Det finns ingen uttalad målgrupp, utan alla som är intresserade är välkomna.

Albatross 88 Akademi bygger på vår djupt rotade övertygelse om att kunskap ska vara allmängods. Genom att satsa vårt engagemang, vår erfarenhet och vår tid bidrar vi till en positiv samhällsutveckling.

Vi lämnar över stafettpinnen

Susann Arvidsson lämnar Albatross 88

Jag har varit verksam som konsult i snart trettio år och känner att det är dags att börja trappa ner mitt engagemang i arbetslivet.

 

Eftersom Albatross 88 nu gör en del förändringar känns det som rätt tillfälle för mig att lämna företaget. Det har varit stimulerande år i Albatross 88 och jag har  fått ta del av alla konsulters erfarenheter, kompetens och kunskap och den goda andan som finns.

 

När jag kom in i företaget fanns det konsulter som arbetat tillsammans under lång tid och som jag kände stort förtroende för. Det var ett lyft för mig att få samarbeta med andra och att vara en del av ett trovärdigt varumärke som Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Nu önskar jag önskar nya Albatross 88 lycka till framöver!

 

Susann Arvidsson

 _______
Monica Andersson lämnar Albatross 88

Nu är det dags att gå vidare!

 

Efter 21 år som delägare i Albatross 88 Organisationskonsulter och med ålderns rätt, avslutar jag denna del av arbetslivet.

 

Många möten, många kunder, många utvecklingstillfällen, många samtal och många diskussioner senare TACKAR JAG MED STOR ÖDMJUKHET FÖR ALLT!

 

Avslutar med att citera Hasse Alfredsson: "Å så roligt vi har haft.....!"

 

Jag önskar Albatross 88 Organisationskonsulter fortsatt god utveckling!

 

Monica Andersson

_______
Torbjörn Jonasson lämnar Albatross 88

Efter tio år som delägare har jag bestämt mig för att fokusera på mitt nördiga specialintresse ledarstilsutveckling.

 

Jag har haft 10 roliga, spännande och utvecklande år i Albatross 88. Härliga kamrater, intressanta uppdrag och många, många fantastiska upplevelser. 

 

Nu arbetar jag vidare som enmanskonsult, men kommer att fortsätta samarbeta med Jörn Holmgren och Albatross 88 Organisationskonsulter.

 

Lycka till med den fortsatta utvecklingen av Albatross 88 Organisationskonsulter och etableringen i nordöstra Skåne. 

 

Vill du följa mig så hittar du mig på

 

www.ledarstilsexperten.se

 

Torbjörn Jonasson

Följ Albatross 88

facebook    LinkedIn

 

 

Google+ >>

Albatross 88 Organisationskonsulter

Björkhemsvägen 15 C, 291 54 Kristianstad

0703-31 71 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Copyright © 2017 Albatross 88 Organisationskonsulter
All Rights Reserved. Logga in